Skitz
Image default
Business

Wat is het verschil tussen bedrukken en borduren?

Representatieve bedrijfskleding bedrukken met je logo en bedrijfsnaam zorgt er voor dat je nóg sneller naamsbekendheid ontwikkelt. Wanneer je werknemers veel in contact komen met je klanten is het een goed idee om eenheid te laten zien door middel van keurige bedrijfskleding in de juiste kleuren. Daarnaast is bedrijfskleding natuurlijk slijtvast en hoeven je mensen hun eigen shirts en broeken niet te laten beschadigen tijdens het werk. Bedrijfskleding bedrukken kan op allerlei verschillende manieren en er zijn een hoop verschillende kledingstukken die je kunt bedrukken. Of je personeel nu netjes gekleed zijn of met een overall aan de slag gaan; bedrijfskleding bedrukken zorgt dat je direct met 1-0 voor staat!

 

Laten bedrukken of zelf doen?

Maak je je zorgen over de kosten van bedrijfskleding bedrukken? Textiel personaliseren kun je ook onder eigen beheer doen, om in de kosten te besparen. Allereerst begin je met de keuze voor welke kledingstukken je nodig hebt en in welke kwaliteitscategorie je ieder kledingstuk wilt hebben. Er zijn drie groepen waarin de bedrijfskleding wordt ingedeeld; solid, color en strong. De kledingstukken in de categorie solid zijn zoals de naam al doet vermoeden stevig, sterk en kunnen tegen een stootje. De groep color heeft een wat meer gangbare uitstraling, die uitstekend past bij casual kleding. Ook deze kleding is degelijk en stevig, maar bevat wat meer stijl, kleur en combinaties. Voor het zware werk kun je het beste kiezen voor de laatste categorie; strong. Kleding in deze categorie is oersterk en heeft verstevigingen zoals knie- en elleboogbeschermers verwerkt in de kledingstukken.

 

Borduurmachine of plotter

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor de juiste bedrijfskleding om te bedrukken, moet je nog kiezen hóe je dat dan gaat doen. Je kunt met een plotter zelfklevers snijden die je hebt uitgeprint, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor een plotter printer. Zo heb je beide apparaten in één. Met een borduurmachine kun je motieven of teksten direct op de kleding borduren. Verder zijn er nog de graveermachines voor de materialen waarop niet te borduren of plakken valt, laminatoren voor warm en koud lamineren en natuurlijk de textielprinters, waarmee je direct op de kleding haarscherp afdrukt. 

Een goede voorbereiding…

Zoals bij alles is een goede voorbereiding het halve werk. Of je nu kiest voor een borduurmachine, printer/plotter of textielprinter om je bedrijfskleding te bedrukken, het helpt om te weten waar je mee bezig bent. Daarom is er gezorgd voor opleidingen waarmee jij of je werknemers snel en correct de fijne kneepjes kunnen leren van het bedrijfskleding bedrukken. Een basisopleiding duurt slechts één halve werkdag en leert je hoe je de software en apparaten bedient om jouw werkproces te optimaliseren. 

 

Nog meer kosten besparen

Voor een nog grotere kostenbesparing is het mogelijk om een tweedehands borduurmachine of printer/plotter te kopen. Ook zijn er regelmatig partijen kledingstukken te koop die uit de collectie gaan of vervangen zijn en kun je zelfs zeefdrukken vinden die voor een gereduceerde prijs kunnen worden aangekocht. Naast de verbruiksmaterialen tegen scherpe prijzen ben je dus al snel klaar om je eigen bedrijfskleding te bedrukken. Bestellen kan gewoon online, dus geen gedoe met reistijden of vervoer. Of je mensen nu met sokken, een zonneklep of een overhemd met je bedrijfslogo rond gaan lopen, je hebt alles zelf onder controle!

 

Related Posts

Betere branding met een animatie video

Je bedrijf in een nieuw positief licht: je eigen bedrukte kleding

Een strakke huid