Waar moet je op letten als je een kantoor gaat huren?

Skitz

Als u een kantoorruimte wilt huren, is het verstandig om in de buurt panden met elkaar te vergelijken die overeenkomen met het pand dat u wilt huren. U kunt hierdoor zien of de verhuurder ongeveer dezelfde prijs aanhoudt als de andere panden. Het is mogelijk om als huurder een extra ruimte in het pand te huren. Als uw onderneming minder goed loopt, is het ook mogelijk om gebruik te maken van onderverhuren. Als u een deel van het pand niet gebruikt, kunt u dit ook laten verhuren aan klanten die al klant zijn. Dit is een goede optie om meer geld binnen te halen voor uw onderneming.

Onderhandelen over huurprijs

Als huurder voor een kantoorruimte heb je de mogelijkheid om te onderhandelen over de huurtermijn. Als er geen termijn afgesproken is in het contract, dan gebeurt er wat er in de wet staat. In de wet staat het volgende: Als er een huurovereenkomst wordt getekend voor een bedrijfsruimte deze in principe voor vijf jaar getekend is en wordt daarna nog automatisch met vijf jaar verlengt. Dit mag afgeweken worden als de huurder en verhuurder beide daarmee akkoord gaan, aangezien het geen dwingend recht is.

Geen lange huurtermijnen aangaan

Het is verstandig om bij de start van een onderneming geen lange huurtermijnen af te sluiten. Dit zou uw groei als ondernemer kunnen blokkeren. Het is daarom belangrijk om goed te onderhandelen over de huurtermijnen in periodes van ongeveer vier tot zes maanden. U zit hierdoor niet lang vast aan een kantoorruimte en ook zouden er mogelijkheden kunnen zijn om uw periodes te kunnen verlengen.

https://www.franklinbusinesscenter.nl