Voor elke gelegenheid een online poster maken

Skitz

Er zijn veel gelegenheden waarvoor je een poster kunt maken. Bijvoorbeeld de rommelmarkt op Koningsdag, een bruiloft, een jubileum en ga zo maar door. Daarnaast is een poster een goed middel om je bedrijf te promoten. Of om je presentatie te ondersteunen. Waarmee maak je nu zo’n poster? Met Jilster natuurlijk. Met Jilster kun je eenvoudig een poster maken online. Aan jou de keuze of je de poster helemaal zelf ontwerpt of dat je gebruik maakt van één van de sjablonen van Jilster.

Hoe maak je een online poster?

Wanneer je een poster maakt met het online programma van Jilster maak je de cover (voorpagina) van een eigen tijdschrift. Je begint dan ook met het starten van een nieuw tijdschrift. In dit tijdschrift bewerk je de cover. Hierbij kun je één van de sjablonen gebruiken of upload je eigen foto’s en teksten. Je kunt de poster precies zo maken als jij wil. Wanneer je klaar bent met je online poster kun je deze bestellen.

Heb je al een keer een tijdschrift of boek gemaakt met Jilster? Dan kun je van dat tijdschrift een poster van de cover bestellen.

Tips voor het maken van een online poster

Maak een ontwerp

Maak eerst een ontwerp van je poster. Nee, je hoeft geen gedetailleerde tekening te maken. De bedoeling is dat je een schets maakt als hulpmiddel om na te denken wat je waar op de poster wil plaatsen.

Less is more

Een poster boordevol informatie zal zijn doel voorbijschieten. Beperk je met de informatie op je poster tot het belangrijkste. Maak dan verschillende posters die je richt op verschillende doelgroepen.

Kleurgebruik

Gebruik niet te veel kleuren. Kleuren zijn belangrijk maar de lezer verliest het overzicht wanneer je te veel kleuren gebruikt. Beperk je tot twee, maximaal drie, kleuren. Wel kun je verschillende tinten (nuances) gebruiken van de kleuren die je hebt gekozen.

Een plaatje zegt meer dan ….

In een poster is een afbeelding aantrekkelijker dan tekst. Bovendien kunnen afbeeldingen de tekst ondersteunen. Soms kan een afbeelding zelfs duidelijker zijn dan tekst!

Van een afstand leesbaar

Zorg dat de poster van een afstand leesbaar is, zeker wanneer je deze gebruikt als ondersteuning bij een presentatie.