Vergelijking van Spanje en de plaatsen binnenin

Skitz

Nu het koude weer langzaam begint weg te trekken begint het volk weer te denken aan warme dagen in het buitenland, volgens verschillende onderzoeken zijn topbestemming voor Nederlanders vaak Spanje en Zuid-Frankrijk. Toch vind ik persoonlijk Spanje een stuk leuker vanwege het weer, de mensen en de cultuur. Hoewel de manier waarop mensen op vakantie gaan verschillen, komt het algemeen neer op hetzelfde. Iedereen wilt een leuke tijd beleven in het buitenland, of je dat nou doet door rustig aan te doen of jezelf helemaal kapot te feesten, er is voor iedereen wat.

Als er gekeken word naar de verschillende vakantiebestemmingen Spanje kan je uit verschillende plekken kiezen door het hele land, meeste jongeren gaan naar Ibiza of Lloret de mar omdat daar de meeste uitgaansgelegenheden zijn. Maar er zijn genoeg mensen die een vakantie willen hebben vol met mooie uitzichten en bezienswaardigheden. Voor die mensen is de hoofdstad Madrid en het eiland La Gomera een goede keus, beide zitten vol met bezienswaardigheden en vooral de hoofdstad is in de laatste jaren er veel op vooruit gegaan.

Hiernaast zijn er ook nog mensen die naar Tenerife gaan, deze stad is bekend om haar mooie stranden en prachtig weer. Ook hier doen ze aan carnaval en daardoor zijn er ook veel prachtige uitgaansgelegenheden. Voor de mensen die echt voor het uitgaan op vakantie gaan is Mallorca Spanje geen slechte keus. De kosten zijn niet al te duur, toerisme laag maar de hoeveelheid clubs en mensen die uitgaan is ontzettend hoog. Het is ook een van de weinige Spaanse steden die nog bevolkt is na de vakantietijd, in tegenstelling tot Barcelona en Ibiza, hierdoor kan je zelfs na het vakantieseizoen nog steeds op vakantie naar Mallorca. Voor de mensen wie de drukte van Spanje niet geschikt is kan altijd nog gekozen worden voor het rustige, warme Zuid-Frankrijk.