Skitz
Image default
Business

Tips voor beginnende autorijders

Het blijkt dat beginnende bestuurders naar verhouding veel vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn dan ervaren automobilisten. Als jonge automobilist kun je dus best kwetsbaar zijn in het verkeer. In dit artikel krijg je meer informatie over hoe je ervoor zorgt dat je zelfverzekerd en veilig de weg op gaat. 

 

Neem je tijd

Het komt regelmatig voor dat beginnende bestuurders te hard rijden. Waarom zou je je inhouden als er toch niemand voor je rijdt? Er zijn echter nadelen. Allereerst is je auto moeilijker te besturen. Daarnaast wordt je stopafstand een stuk langer. Tenslotte heb je nog de kans op een snelheidsbekeuring. Er wordt aangeraden om alles op je eigen tempo te doen. Laat je vooral niet opjagen door andere bestuurders of misschien wel je passagiers.

Veiligheid staat echt voorop! Zonder kleerscheuren aankomen op de plek van bestemming is iets wat niet vanzelfsprekend is.

 

Het testen van mijn nieuwe auto

Het is zo ver. Je hebt je auto gekocht of rijdt voor het eerst in die van iemand anders. Wanneer je voor het eerst in een andere auto gaat rijden, is het slim om even de tijd te nemen om het uit te proberen. Ga even een kwartiertje rijden in de buurt om de auto aan te voelen. Stuur een paar keer naar links en rechts, voel hoe het de koppeling en het gaspedaal reageren en vergeet vooral niet een paar keer te remmen.

 

Een achteruitkijkcamera

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kan een aanrijding op de snelweg veroorzaken. Maar je kan ook per ongeluk met je auto ergens tegenaan rijden in je straat. Heb jij of een ander nu schade? Dat is zonde. Schade kan voorkomen worden. Tegenwoordig is het mogelijk om camera’s in te bouwen in de auto. Dit is bijvoorbeeld een draadloze achteruitrijcamera. Ga je achterwaarts inparkeren? Waarom zou je dan geen achteruitrijcamera inbouwen?

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl

Related Posts

De zoektocht naar een HP Latex printer

Beveiligingsadvies Scheveningen

Bedtextiel voor peuters