Skitz
Image default
Business

Sterke wayfinding en bewegwijzering is essentieel

Hoe vervelend is het als je op een onbekende locatie bent en je kunt de weg niet vinden. Je bent hierdoor gedesoriënteerd en je komt te laat op je afspraak omdat je al voor de derde keer hetzelfde rondje loopt en de locatie niet kunt vinden. Dit is slechts een van de vele situaties die kan voorkomen wanneer je de weg niet kunt vinden. Erg vervelend, maar helaas overkomt dit veel mensen. Stel je bent in een onbekende stad en je zoekt het ziekenhuis. Grote kans dat dit goed staat aangegeven met verkeersborden. Maar eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen kun je niet vinden waar je wel en niet mag parkeren voor meerdere uren en waar de ingang is. Na veel moeite heb je beide uiteindelijk gevonden en je treedt het ziekenhuis binnen. Je zoekt een bepaalde afdeling en wachtkamer, maar waar bevinden deze zich precies? Dat is een erg goede vraag.

Bewegwijzering

Goede bewegwijzering is essentieel om de weg te kunnen vinden op een locatie die onbekend voor je is. Denk hierbij aan borden die de route aangeven zodat je niet zelf hoeft te gaan zoeken. Iedereen heeft een andere manier van zoeken. Maar wanneer je op een onbekende locatie bent en je zoekt een bepaalde ruimte of een weg, dan is de kans groot dat je hier bewegwijzering voor nodig hebt. Dit kan gelden voor zowel binnen als buiten het gebouw.

Wayfinding

Zoals net ook al kort werd gezegd heeft iedereen een andere manier van zoeken. De een gaat goed voorbereid van huis, terwijl de ander juist focust op borden die de route aangeven en op eigen krachten om de weg te kunnen vinden. Welke manier van zoeken je ook hebt, op bepaalde locaties moet iedereen de weg kunnen vinden door de juiste bewegwijzering.

http://www.hanskraan.nl/bewegwijzering/

Related Posts

Slotenmaker Rotterdam

De beste stoffenmarkt

Een re-integratie 2e spoor op het juiste moment