Snel je onkruid verwijderen doe je zo!

Skitz

In de lente begint het onkruid weer te bloeien. In je tuin, in het gras en tussen je tegels. Hoe kom je hier nou vanaf? Er zijn verschillende manieren om snel van je onkruid af te komen. De verschillende oplossingen voor onkruidbestrijding worden voor je op een rijtje gezet.

Snel van je onkruid af

–        Gebruik natuurazijn. Natuurazijn wordt vaak gebruikt als onkruidbestrijder, het is een ecologisch bestrijdingsmiddel. Met dit middel ‘brand’ je als ware je onkruid weg. Het nadeel hiervan is dat azijn zelden de wortel dood, hierdoor kan je onkruid snel weer terug komen. Daarnaast is natuurazijn niet zo natuurvriendelijk. Zo brengt het schade aan bij regenwormen.

–        Gebruik keukenzout. Wat ook gebruikt kan worden tegen onkruid is zout. Strooi het zout op de planten. In enkele gevallen dood het ook de wortel, maar niet altijd. Pas op met planten die je wilt behouden, dit moet je niet in aanmerking laten komen met het zout. Als je paardenbloemen wilt verwijderen kan je het beste wat zout gebruiken, dit werkt perfect.

–        Chemische bestrijdingsmiddelen. Wil je het grof aanpakken? Dan kan je gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld glyfosaat, dit is een stof die één soort onkruid aanpakt. Deze middelen doden naast de plant ook in een keer de wortel, hierdoor komt het niet meer terug. Een nadeel van chemische middelen is dat dit minder snel afbreekbaar is dan ecologische bestrijdingsmiddelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je het beste voor met het milieu? Dan kan je beter onkruid voorkomen dan ze met allerlei middelen laten verwijderen. Hieronder een aantal tips om onkruid te voorkomen:

–        Veeg je terras regelmatig schoon met een harde (onkruid)bezem. Zorg er voor dat je terras zo vrij mogelijk is van zand, bladeren en uitwerpselen.

–        Gebruik bodemdekkers, zoals maagdenpalm, strooisels, houtsnippers of kokosvezels. Zo zorg je er voor dat onkruid weinig ruimte heeft om te groeien.

–        Verwijder onkruid zodra het de kop opsteekt. Dit kan je het beste doen met de hand, zo trek je de hele wortel er uit en voorkom je dat ze opnieuw kunnen bloeien.

 

Wilt u meer informatie voor het snel verwijderen van onkruid? Kijk gerust even op de site van Donat van der Horst.