Skitz
Image default
Business

SEO optimalisatie | SAM online marketing

Trends SEO optimalisatie 

 

Wat betreft SEO optimalisatie ontstaan net als op elk ander online gebied nieuwe trends. Voor elk bedrijf dat geeft om de positie binnen zoekmachines, is het belangrijk om van deze trends op de hoogte te zijn. Google is veruit de grootste zoekmachine in Nederland en daarbuiten, dus binnen dit artikel wordt de focus op Google gelegd. Deze trends moeten uiteraard ook daadwerkelijk toegepast worden om daar resultaat uit te halen. In dit artikel worden drie relevante trends in 2018 gedeeld binnen SEO optimalisatie.  

Wilt u meer weten? Doe gratis een SEO SCAN over uw seo optimalisatie.  

Trends in SEO optimalisatie 

Een betere gebruikerservaring 

In SEO optimalisatie wordt de gebruikerservaring belangrijker dan ooit. Sinds recente updates binnen Google wordt de gebruikerservaring nóg zwaarder meegenomen om de uiteindelijke positie in Google te bepalen. Het is belangrijk om te beseffen dat het hierin om allerlei facetten van de site gaat. De content, lay-out, veiligheid en snelheid bijvoorbeeld spelen allemaal een grote rol binnen de gebruikerservaring en dus ook binnen SEO optimalisatie.  

SEO optimalisatie en mobiel gebruik 

Voor SEO optimalisatie is het hebben van een goede mobiele site steeds belangrijker. Het aantal personen dat gebruik maakt van een ‘mobile device’ om op het internet te surfen stijgt elk jaar enorm en Google weet dit ook. Google wist deze trend tegemoet te komen door het algoritme binnen de zoekmachine aan te passen. Voor veel bedrijven kan het een kostbare investering zijn om óók de mobiele site goed te laten werken, maar het is wel van belang voor een goede SEO optimalisatie.  

Gesproken zoekopdrachten in SEO optimalisatie 

Om een goede SEO optimalisatie te verzorgen, moet het meer van belang worden om rekening te houden met gesproken zoekopdrachten. Zo’n twintig procent van alle zoekopdrachten is in deze tijd via spraak tot stand gekomen. Virtuele hulp van Google  Now, Siri en Microsoft Cortana worden steeds populairder. Alles lijkt erop dat dit niet zomaar een hype is die over zal waaien. Het rekening houden met gesproken zoekopdrachten is dus een andere trend met betrekking tot SEO optimalisatie.  
 
Trends in SEO optimalisatie op het gebied van de gebruikerservaring, mobiel gebruik en gesproken zoekopdrachten zijn dus in deze tijd van toepassing. Veel bedrijven vinden het (ook als ze op de hoogte zijn van nieuwe trends) moeilijk om deze trends daadwerkelijk toe te gaan passen en voor een uitstekende SEO optimalisatie te gaan.  

Om een goede SEO optimalisatie te verzorgen, wordt daarom vaak de hulp van een extern bureau ingeschakeld. SAM Online Marketing is een voorbeeld van een online Marketing bureau dat kan zorgen voor een goede SEO optimalisatie. Het bedrijf staat altijd klaar om eventuele vragen voor u te beantwoorden en indien u dit wilt de SEO optimalisatie voor u te  verzorgen.  

Related Posts

Op zoek naar slotenmaker Den Haag?

Alles wat je nodig hebt voor de badkamer

Digitaal huishoudboekje