Skitz
Image default
Business

scriptiehulp en schrijven van scriptie – welke scriptiebureaus?

Hulp bij scriptie schrijven

Het kan gebeuren dat je van je begeleider of beoordelaar te horen hebt gekregen dat je scriptie niet voldoet aan de taaleisen en/of inhoudelijke eisen van de opleiding. Het is vervelend om daarmee geconfronteerd te worden en je ziet er tegenop om opnieuw veel werk te stoppen in het verbeteren en bijslijpen van de tekst, die je misschien al zo vaak hebt doorgenomen en verbeterd. Hier volgen enkele tips om deze horde te nemen:

 

  • Luister goed naar de verbeterpunten die je begeleider aangeeft. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van het te lage (taal)niveau. Mogelijk zitten er veel dubbelingen in je thesis, of bevat het te veel kromme en onlogische zinnen. Ook kan het zijn dat er taalfouten in zitten. Sommige onderwijsinstellingen stellen als voorwaarde dat er hooguit drie taalfouten per pagina in de scriptie mogen staan. Stel vragen aan je begeleider als er zaken niet helder zijn
  • Neem zelf je scriptie nog eens goed door. Misschien dat je nieuwe fouten ziet en zaken tegenkomt die jou eerder niet waren opgevallen. Je kunt een woordenboek gebruiken of zinnen en woorden op Google intypen om te zien of je spelling en grammatica klopt. Je scriptie kan ook zijn afgekeurd op de inhoud ervan, en dan dien je te achterhalen welke inhoudelijke problemen er precies in zitten.
  • Als je iemand kent die goed in taal is, een studiemaatje, kennis of familielid bijvoorbeeld, kun je zijn of haar hulp in roepen, zodat hij of zij je scriptie nog eens kan nakijken. Vaak kunnen studenten hun eigen fouten niet zien. Het kan daarom goed zijn om je scriptie door een ander te laten controleren en redigeren. Voorwaarde is wel, zoals gezegd, dat die persoon goed is in taal. 
  • Een andere verstandige optie is je scriptie laten nakijken door een professioneel scriptiebureau. Een bekend bureau is bijvoorbeeld Scriptium. Hier kun je al binnen 20 uur een geheel gecorrigeerd verslag terugkrijgen, op taal, structuur en zelfs inhoud. 
  • Bewaar je geduld. Iedere student krijgt te maken met feedback op zijn of haar scriptie. Uiteindelijk geldt ook hier: de aanhouder wint. 

Wil je bijvoorbeeld een brief, blog of bedrijfsrapport schrijven, en heb je behoefte aan een tekstschrijver? Neem dan contact op via info@scriptium.nl. 

 

http://www.scriptium.nl

Related Posts

Een opslagruimte in IJsselstein huren voor een goede prijs doet u bij Opslagman

Een veilige werkomgeving dankzij Schréder

VOIPZeker – Veilig en betrouwbaar uit de Cloud met VoIPZeker