Scoor te gekke verkleedkleding voor je foute party

Skitz

Je moet dag in, dag uit goed voor de dag komen, dan wil je tijdens een feestje uiteraard helemaal los gaan! Met een foute party kan iedereen zich compleet tegen de draad in kleden met outfits die je anders nooit zou dragen, maar stiekem wel heel erg leuk vindt! Er zijn verschillende soorten foute feesten, op de deze pagina geven we een aantal goede, nee hele foute suggesties voor een compleet verkeerd feest!

Pijn aan je ogen

Vloeken is niet netjes, maar als de kleuren van jouw kleding vloeken ben je pas echt klaar voor een foute party! Neon kleuren doen het altijd goed, reflecterend geel, chemisch groen of zo rood dat het pijn doet aan je ogen. Een bijkomend voordeel is dat je ‘s avonds goed opvalt als je het zebrapad oversteekt. Vergeet ook niet een pruik in een compleet onnatuurlijke kleur uit te zoeken. Foute symmetrie past ook goed in deze stijl, dus twee verschillende kleuren schoenen of handschoenen dragen s.v.p. Als je zelf niet genoeg keuze hebt kun je ook accessoires uitwisselen met je vrienden. Bestel voor de zekerheid ook een foute zonnebril zodat je af en toe jouw ogen wat rust kunt geven.

Muziektip: Draai mashups van bekende nummers waarmee de muziek ook dat gevoel van vreemde combinaties uitstraalt.

Back to the … Fouties!

Een tijdreis maken is altijd een goed begin van een fout feest. Elk decennia heeft zijn eigen kleding cultuur, en wanneer je de herkenbare elementen uitvergroot is dat perfect voor een foute party. De jaren negentig waren het tijdperk van gabbers en trainingspakken, in de jaren tachtig was de Boy George look heel populair met foute make-up voor zowel mannen als vrouwen, de jaren zeventig wordt gekenmerkt door wijde broekspijpen, Flower Power en opvallende kettingen of bloemetjespatronen. Zo heeft elk tijdperk een geheel eigen foute uitstraling.

Muziektip: Dat mag duidelijk zijn, de grootste hits van dat decennium. Wordt het punk rock, synth pop of toch stampende gabber?

Goede Tijden, Foute Tijden

Het is altijd heerlijk fout om als thema een televisieprogramma te kiezen. Een populaire Nederlandse serie met opvallende typetjes bijvoorbeeld, het kan ook een foute serie zijn zoals Baywatch of Knight Rider. Een David Hasselhoff tribute party is dan geen verkeerd idee. Dames kunnen hun fantasie de vrije loop laten met een Se-x in the City foute party, of de kleurrijke (en beschonken) figuren uit Absolutely Fabulous. The Young Ones staat ook garant voor complete anarchie. Aan welke foute serie of film heb jij warme herinneringen?

Muziektip: Draai bekende en minder bekende TV tunes die je uit volle borst mee kunt zingen. Van Vrienden voor het Leven tot aan de Golden Girls.

Sjonnie en Anita feesten op hun Citta

We hebben de gabber periode al eerder genoemd, daar kan nog wel een schepje bovenop. De Heideroosjes zongen luidkeels over Sjonnie en Anita die rijden op hun Citta, we weten precies wat ze daarmee bedoelen. The New Kids passen ook perfect in deze categorie. Kortom, alles wat fout is op een Hollandse wijze zie je in alle glorie verschijnen op dit feest. Maak er een buitenfeest van met echte Citta’s, Puch en Tomos scooters zijn ook welkom, met bonus punten voor een Opel Manta.

Muziektip: Nederlandse punk rock scoort hier goed, Koning Pinteman mag niet ontbreken en uiteraard de grootste hits van de Heideroosjes.

Ben jij een echt feestbeest met een “foute” smaak? Bekijk de volledige collectie feestkleding en zoek jouw favoriete FOUTfit direct uit!

 

https://www.feestbeest.nl/feestkleding.html