Schade en letsel tijdens de jaarwisseling

Skitz

Oud en nieuw staat weer voor de deur, wat inhoud dat er een hoop gezelligheid en feestjes aankomen. Veel families of groepen vrienden komen bij elkaar om de jaarwisseling met elkaar in te gaan. Er worden dan allemaal lekker hapjes en drankjes klaargemaakt en een lekker muziekje gedraaid om de stemming er goed in te houden. Sommige mensen, vooral jongeren, kiezen ervoor om naar een feest te gaan waar allemaal bekende artiesten optreden. Dit is natuurlijk ook een mooie manier om het nieuwe jaar in te gaan. Er zijn echter wel een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden met oud en nieuw.

De feesten gaan vaak gepaard met alcohol, belangrijk is dat hier verantwoord mee word omgegaan. Het is daarom niet de bedoeling om met teveel alcohol op achter het stuur te gaan zitten. Dit kan namelijk grote ongelukken veroorzaken, dan is de jaarwisseling opeens niet zo leuk meer. Los van het feit dat je dan jezelf schade aandoet, lopen andere in het verkeer ook risico op verwondingen en schade. Dit geeft er dan nog een extra staartje aan met de verzekering etc.

De jaarwisseling gaat altijd gepaard met veel vuurwerk. Dit geeft veel mooie plaatjes en shows maar brengt ook gevaar met zich mee. Als je naar georganiseerde vuurwerkshows gaat, kan er niet veel fout gaan. In gebieden waar iedereen zijn eigen vuurwerk afsteekt kunnen er wel dingen fout gaan. Het gebeurt daarom regelmatig dat er bijvoorbeeld glasschade ontstaat waardoor er snel een raam reparatie moet worden gedaan. Ook gebeurt het vaak dat mensen letsel oplopen omdat ze bijvoorbeeld vuurwerk te lang beethouden of als er een vuurpijl de verkeerde kant opschiet. Helemaal in combinatie met alcohol gebeuren dit soort dingen sneller. Daarom is het belangrijk dat hier collectief op word gelet, om zo de schade en het letsel zo klein mogelijk te houden.

http://www.glasned24.nl/