Radio naar keuze

Skitz

Door de komst van spotify kan men een eigen afspeellijst samenstellen, dit zorgt ervoor dat men ten allen tijden de eigen muziek kan luisteren. Dit is vaak niet zoals zij naar een radio luisteren. Het is daarom goed voor te stellen dat veel meer mensen hier gebruik van maken. Een ander leuk puntje aan spotify is dat men deze lijsten ook kan delen, zo kunnen anderen hier ook naar luisteren. Ook kan men een gezamenlijke afspeellijst maken, dit is leuk als men met vrienden of familie samen is, zo komt de favoriete muziek van iedereen een keer langs.

Maar radio is niet helemaal dood, er wordt nog veelvoudig geluisterd naar de radio, dit gebeurt niet meer alleen via de ether maar het gebeurd nu ook online. Men kan hun favoriete radiostation beluisteren op het internet. Maar men kan ook allerlei andere radiostations beluisteren via internetradio. Zo is het beluisteren van een lokaal radiostation mogelijk maar ook radio met een bepaald genre. Dit zorgt ervoor dat iedereen een radiostation kan beginnen, men zal hier geen tot weinig geld aan verdienen en zullen dit dan ook zien als een hobby, dit os voor velen niet erg want dit doen zij graag in hun vrije tijd.

Online radio luisteren is door bestaande radiostations erg makkelijk gemaakt, dit zorgt ervoor dat er ook meer publiek luistert naar de radio. Wel kan men gemakkelijker van station switchen omdat het maar 1 klik verwijderd is van een ander station. Als men een originele radio gebruikt is het nog weleens lastig om de juiste frequentie te vinden, men laat deze dan ook maar gewoon staan tijdens de reclames. Voor radiostations is dit zeer belangrijk, omdat zij een bepaald aantal luisteraars moeten hebben, ook komen hun inkomsten via de reclames binnen dit zorgt ervoor dat zij kunnen blijven bestaan.

http://www.radioguide.fm/