Mooi wakker worden op een satijnen kussensloop

Skitz

“Als je haar maar goed zit”, is geen onbekende uitspraak voor de meeste mensen, maar wist je dat het hebben van mooi haar niet alleen te maken heeft met shampoos, conditioners en tijdige bezoekjes aan de kapper?

Gemiddeld brengen we zo’n zes tot acht uur, bijna één-derde van de dag, door in bed. We woelen en draaien en ons haar voelt daar de consequenties van. De een wordt wakker met een hoofd vol klitten die er niet uit te borstelen zijn, de ander ziet zijn punten met de dag verder splijten. Wil je de perfecte coupe behouden en goed voor je haren zorgen, dan is een satijnen kussensloop de oplossing. Het is bewezen dat de soepele stof beter is voor je haar omdat het gespleten punten voorkomt. Ook vermindert de gladde stof het aantal klitten en zal je haar merkbaar meer glanzen.

En niet alleen voor je haar is een kussensloop van 100% satijn ideaal. Je gezicht heeft tijdens het slapen constant contact met het kussen en je materiaalkeuze heeft dus ook invloed op je huid. Een satijnen kussensloop vermindert uitdroging omdat het het vochtbehoud van de huid stimuleert. Ook zijn vouwen in het gezicht na een nacht onrustig slapen verleden tijd met een satijnen kussensloop, omdat deze gladde stof zacht voor de huid is. Verder reguleert deze stof de talgproductie van de huid, waardoor acne wordt verminderd.

Voor mensen met allergieën kan het luxe satijn ook een oplossing zijn. De stof heeft natuurlijke hypoallergene eigenschappen en is hierdoor ideaal tegen schimmel en huisstofmijt.

Zo zie je maar dat satijnen kussenslopen niet alleen een mooie, luxe uitstraling hebben door de vele verschillende kleuren en glanzende stof, ook is het beter voor huid, haar en allergieën. Je wordt mooier en gezonder wakker als je slaapt op satijn.