Meten is weten

Skitz

Als mensen ouder worden hebben ze meer kans op het krijgen van vervelende aandoeningen of ziekten. Zo hebben oudere mensen meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten dan jonge mensen. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om ziek te zijn en willen dat daarom het liefst zo veel mogelijk voorkomen. Het tijdig monitoren van hartziekten is belangrijk omdat daar veel schade mee kan worden voorkomen. Een manier om sommige hartziekten aan te zien komen is door het meten van je bloeddruk.

Vroeger moest je helemaal naar de dokter als je je bloeddruk moest laten meten. Tegenwoordig kan je je bloeddruk gewoon zelf thuis meten en kan je de resultaten van deze meting naar de dokter sturen. De dokter heeft uiteindelijk alleen de resultaten van de meting nodig en kan tijdig ingrijpen als er sprake is van afwijkende resultaten. Daarom is het voor oudere mensen verstandig om een bloedsuiker meter in huis te hebben.

Naast het meten van de bloeddruk, is het voor sommige mensen ook nodig om te weten hoe hoog de bloedsuikerspiegel is dat kan met de bloedsuikermeter. Als je diabetes hebt is het nodig om te weten hoe hoog je insulinegehalte is en hoe hoog je bloedsuiker is. Dat is belangrijk omdat je dan tijdig kan reageren als de waardes van je bloedsuiker of je insuline te veel afwijken. Het is voor een diabetespatiënt daarom belangrijk om de bloedwaardes te kunnen meten omdat het ander ook niet mogelijk is om bij te sturen. Het kan daarom nooit lang goed gaan als een diabetespatiënt de bloedwaardes niet kan meten.

Ouderdomssuiker is een van de vormen van diabetes en hebben vaak alleen oude mensen. Het is tot op vandaag niet mogelijk om iets aan deze vorm van diabetes te doen, want bij deze vorm van diabetes is je lichaam gestopt met het aanmaken van insuline, het is dan alleen nog mogelijk om iets met de symptomen te doen.

https://shopvoorgezondheid.nl/