Is de Samsung S7 te repareren?

Skitz

De Samsung S7 is sinds 11 maart in Nederland en het blijkt een toptelefoon. Waar bij eerdere modellen klachten waren, zoals het niet waterdicht zijn van de telefoon, een uit stekende camera dat kapot gaat, de opslagruimte is niet uitbreidbaar en waren er veel haperingen. Deze problemen zijn allemaal opgelost en ook de batterijduur is flink verlengd ten opzichte van zijn voorgangers. De behuizing is van metaal en is daardoor stof- en waterbestendig. Er is dus weinig mis met de nieuwe telefoon, maar is hij wel goed te repareren? Wij zochten het uit.

Wat is het probleem?

 

Uit onderzoek blijkt dat normaal gesproken de Samsung S7 erg lastig te repareren is. Dit heeft alles te maken met de vernieuwde behuizing, welke waterbestendig is. Wanneer bijvoorbeeld de USB-poort vervangen moet worden, zal het scherm eerst verwijderd moeten worden. Dit kan problemen opleveren met het glas en deze kan gaan breken.

Hoe komt dit?

 

Het scherm zit met lijm vast aan de telefoon. Daarom moet allereerst de lijm worden verwijderd. Vervolgens zullen een aantal schroefjes moeten worden verwijderd, aangezien deze voor onder andere de accu, camera’s en moederbord liggen. Uiteindelijk kom je bij de ledkabels van de toetsen van de Samsung Galaxy S7. Deze moeten opzij worden gehaald. Vervolgens kan het oled-scherm worden verwijderd. Dit klinkt als een grote klus en dat is het ook. Er moet met intense secuurheid gewerkt worden om het glas niet te laten breken.

Overige reparaties

 

Naast de schermreparaties zijn er nog genoeg andere reparaties die nodig kunnen zijn voor je Samsung Galaxy S7. Zo is een vaak voorkomend probleem dat de backcover (achterkant) gebroken is. Natuurlijk is het mogelijk om hiervoor een hoesje te halen, maar deze achterkant kan verder doorscheuren, ook al zit hier een hoes omheen. Dit kan uiteindelijk ervoor zorgen dat je met een gebroken glas zit, waardoor je met hetzelfde probleem komt te zitten. Het is daarnaast helaas niet meer mogelijk om zelfstandig een nieuwe batterij te kopen voor de S7. Zoals gewoonlijk kan het zijn dat je batterij trager gaan werken of dat je batterij snel leeg kan gaan. In dit geval is het verstandig om je telefoon naar de telefoondokter te sturen voor een batterijvervanging.

Moeten we achterdochtig zijn?


Dat hangt ervan af. Als iemand in je nabije omgeving ‘wat ervaring’ heeft met bijklussen van het repareren van mobiele telefoons, laat deze persoon dan niet je S7 repareren. Dit zal funest zijn voor je scherm en mogelijk voor je gehele telefoon. Laat je telefoon altijd repareren door een betrouwbare expert in de telefonie.

http://www.smartphonerepairs.nl