Humidor goed gevuld in Londen

Skitz

De humidor is goed gevuld in Londen

Met veel plezier adviseren we u bij het aankopen van de allerbeste humidor voor u. Echter gezien wij zelf ook sigarenliefhebbers zijn en daarmee vanzelfsprekend levensgenieters trekken wij er ook graag op uit. Zoals u wellicht zelf heeft kunnen ervaren is het moeilijk om in het openbaar nog geschikte locaties te vinden voor het roken van een goede sigaar. Onlangs gingen wij een weekend naar Londen met de trein. We namen vanaf Brussel de Eurostar naar Londen en stonden in nog geen 2 uur alweer te genieten van de Engelse cultuur. In deze blog laten we u graag kennismaken met de locaties die rokersvriendelijk zijn en het rokersverbod slim weten te omzeilen.

 

Sinds het jaar 2008 was het verboden om in het Verenigd Koninkrijk in publieke ruimten te roken. Maar is het niet fantastisch als zaken anders uitpakken dan voorzien? Hetzelfde zien we in landen als Nederland en België. Sigarenwinkels openen aparte rookruimten voor hun klanten om van hun sigaren te kunnen genieten. In de ruimte organiseert men een prive-aangelegenheid om op niet-commerciële basis in een groep te kunnen genieten van het beste van de tabakswereld wat betreft sigaren. Ook in Londen gebeurd hetzelfde, al gaat het daar nog een stap verder. In Londen wilde men de traditie van het roken van een goede sigaar op publieke plaatsen niet verloren laten gaan. Daarom ziet men dat eigenaren van clubs, hotels, sigarenwinkels en goede restaurants slimme oplossingen aanbieden zodat hun klanten blijven komen om van deze traditie te genieten. Wij zijn niet de moeilijkste mensen, en besluiten om daar dankbaar gebruik van te gaan maken.

 

De winkeliers welke wij spraken lieten weten dat na het invoeren van het verbod het leek alsof een markt leek te verdwijnen. Natuurlijk vinden wij het ook nog steeds bijzonder dat het nieuwe roken even zwaar aan banden is gelegd als het roken over de longen. Een sigarenroker is niet hetzelfde als een pijproker, maar beiden zijn niet te vergelijken met sigarettenrokers. Sigarenrokers van over de gehele wereld bezochten graag Londen voor het roken van een machtige sigaar en tegelijkertijd te genieten van een goede cognac, oude rum of op mooie vaten gerijpte whisky. Ook veel Amerikaanse bezoekers kwamen graag naar Londen gevlogen, vooral aangezien daar veel Cubaanse sigaren wel te verkrijgen waren ondanks de veel hogere prijzen in vergelijking met Nederland en België. In de wereldstad is het naast een mekka voor sigaren ook een heiligdom voor shoppers. Veel van deze shoppers maakten van de gelegenheid gebruik om als moment van rust een goede sigaar te gaan roken bij 1 van bovengenoemde gelegenheden. Gelukkig heeft het verbod tot op heden geen inbreuk gemaakt om het roken van goede sigaren tijdens een weekendtrip naar de prachtige stad.

 

Sterker nog, het lijkt er zelfs op vooruit te zijn gegaan. Veel sigarenwinkels en zelfs veel hotels hebben de tijd gebruikt om speciaal ontwikkelde ruimtes te voorzien. Veelal zijn dit goed voorziene ruimtes als overdekte buitenterrassen. Deze terrassen kunnen gedurende het gehele jaar worden gebruikt dankzij de voorziene verluchting en verwarming. Daarnaast zijn vaak verschillende specialisten ofwel sommeliers aanwezig. Wij troffen verschillende sigarensommeliers, wijnsommeliers en mixologists aan. Een goede combinatie van een lekkere kwaliteits bewaar- of consumeerwijn, mooie cocktail of gewoonweg een goede cognac, rum of whisky op leeftijd met een sigaar kan het leven 2 keer zo mooi maken. Wij hebben het ervaren. De sigarensommelier had kennis van zaken. Hij gaf uitleg over het pairen van sigaren met allerlei gerechten en drankjes. Daarnaast had hij ook verstand van het rijpen van sigaren, want dat is een vak apart zoals wij weten als humidorspecialisten. Een aantal van de betere restaurants en hotels hebben inmiddels ook een eigen sigarenwinkel binnen hun eigen muren voorzien. Op die manier kunnen de aanwezige gasten optimaal genieten van hun verblijf en blijven de tradities in het voor sigarenrokers aantrekkelijke Verenigd Koninkrijk.

 

De naam voor deze aantrekkelijke overdekte buitenterrassen voorzien van luxe is simpelweg ‘COSA’. De letterlijke Engelse betekenis hiervoor is ‘Comfortable / Covered Outdoor Smoking Area’. Door de Engelse wet zijn deze ruimten legaal en heten alle sigarenrokers vanuit binnen- en buitenland van harte welkom. Het is daarom ook dat een weekendtrip naar Londen een echte aanrader is. We merkten om dat het aantal te verkrijgen sigaren enorm is toegenomen en ook vooral de speciale uitgebrachte regionale edities. En dat is natuurlijk zeer leuk voor ervaren sigarenrokers die al veel sigaren hebben geproefd in het leven en graag opzoek gaan naar zogenoemde ‘limited editions’. Het is dan ook goed dat de tradities gehandhaafd blijven van dit genot in onze drukke bestaan. We zagen ook dat veel humidors opgewaardeerd waren: groter, mooier en technisch beter voorzien. Daarnaast is aan de luxe te zien dat er klandizie voor is en dat is een goed teken.

 

Natuurlijk is vanwege het grote aanbod key om een goede selectie te maken. Tijdens een weekend in Londen is de tijd beperkt om heel de stad rond te reizen. In het volgende artikel zullen we dan ook met plezier een aantal van de locatie uit de doeken doen. Het is leuk om te zien hoe kleinere en grotere zaken zich trachten te onderscheiden op het gebied van aanbod. Het aanbod in sigaren en lekkere producten om te pairen en de ruimte zijn behoorlijk uiteenlopend. We kwamen ook enkele locaties tegen waar de buitenterrassen minder goed bestand waren tegen slechte weercondities, deze laten we dan natuurlijk ook graag links liggen. Want laten we eerlijk zijn met elkaar, worden we niet graag goed verwend om de zeldzame momenten dat we mogen genieten van het goede van het leven. Kwaliteit is een keuze en dat passen we toe op onze humidors, maar ook op de invulling van ons dagelijks leven.

 

Van kwaliteit weten onze specialisten alles af. Wij selecteren voor u met welk product u het meeste waar krijgt voor uw geld. Deze keuze is belangrijk voor degenen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien als logisch gevolg van het wereldwijde web. Voor de mooiste en beste humidors nodigen wij u uit om te kijken op http://www.humidorkoning.nl.