Hoe kies ik de ideale tegel voor op de muur?

Skitz

Tegenwoordig is er een grote trend gaande op woongebied: PVC tegels. Deze tegels zijn universeel: je kunt ze in iedere ruimte gebruiken en er zijn diverse formaten en looks. Juist doordat de keuze zo enorm is, is het ook lastig om de voor jou ideale tegels te kiezen. We proberen je een eindje op weg te helpen, door de voor jou ideale tegel te kiezen. We nemen je mee aan de hand van een stel cruciale factoren, zodat je weet welke tegel het beste bij welke kamer past.

De stijl kiezen

Allereerst kies je een stijl uit. Dit kan per kamer verschillen. Zo past een betonlook tegel bijvoorbeeld prachtig bij de woonkamer, terwijl de houtlook tegels weer beter bij de keuken passen en de marmerlook ideaal is voor in de gang. Het is belangrijk om per kamer te kiezen voor welke look je gaat, zodat je alvast een concreet beeld hebt.

Het formaat kiezen

Wanneer je weet voor welke look je gaat, is het een kwestie van de formaten kiezen. De PVC tegels zijn ook in diverse formaten beschikbaar, waardoor er een hoop mogelijk is. Zo zijn grote tegels, bijvoorbeeld van 120 x 120, ideaal voor in de woonkamer, omdat deze kamer het grootste aantal vierkante meters heeft. Dit is ook gemakkelijk qua schoonmaken. Het toilet leent zich dan weer beter voor 20 x 20 tegeltjes, terwijl de badkamer bij voorkeur wordt ingericht met 30 x 60 tegels.

Voor de creatievelingen

De creatievelingen onder ons kunnen ook zelf aan de slag met de looks, kleuren en formaten. Wat te denken bijvoorbeeld van de retro dambord tegels, waarbij je witte en zwarte tegels afwisselt. Wil je het helemaal gek maken, dan kun je ook zelf met een mozaïek aan de slag.

Toch is het vaak een heel werk om de juiste formaten en de juiste looks uit te kiezen. Je doet er dan ook goed aan om je te laten inspireren en te laten adviseren door een professional. Pand16 is zo’n professional. Bekijk de mogelijkheden op de website van deze tegelgroothandel.

 

https://www.pand16.nl/