Het moment dat je achttien word

Skitz

Het moment dat je achttien wordt is het moment dat iedereen denkt aan autorijlessen. Echter tegenwoordig kan dit al eerder. Met een leeftijd van zestien en een half jaar mag er begonnen worden met autorijlessen. Wanneer je voor je achttiende je rijbewijs haalt is het echter helaas niet zo dat je alleen in de auto mag rijden. Er moet tot je achttiende jaar nog iemand naast je zitten die minimaal vijf jaar het rijbewijs in bezit heeft. De leeftijd verlaging van het moment van het halen van het rijbewijs heeft er mee te maken dat je eigenlijk pas echt leert autorijden wanneer je in het bezit bent van het rijbewijs. Zo wil de overheid er voor zorgen dat beginnende bestuurders minder ongelukken maken omdat zij nog langer rijden met iemand die er naast zit die kan mee kijken mocht het fout gaat of kan ingrijpen.

Veel jongeren kijken naar de dag uit dat het rijbewijs behaald kan worden. Toch is het bij lang en na niet zo dat iedereen direct begint wanneer zij achttienjaar worden. Er is een groot verschil te zien tussen het westen en het oosten van Nederland. In het westen ligt de gemiddelde leeftijd van het behalen van het rijbewijs vele malen hoger dan in het oosten van het land. Dit zal waarschijnlijk komen door het feit dat er veel meer faciliteiten zijn in het westen om van A naar B te komen. Zo hebben de grote steden vaak beschikking over trams, metro’s, bussen en treinen die vaak rijden. In het oosten van het land is dit niet het geval vaak rijden er wel treinen maar dan maar een keer in het half uur en hetzelfde geld voor de bussen. In de randstad is dit toch wel anders. Je kan zeggen dat de jongeren in de randstad de auto veel minder nodig hebben dan jongeren in het oosten. Dit zal daarom ook een belangrijke factor zijn waarom de leeftijd in het westen hoger ligt.

Toch is het behalen van het auto rijbewijs wel gewild. Zoals gezegd leert men pas autorijden wanneer zij al in het bezit zijn van het rijbewijs. Dit komt omdat er op dat moment niemand meer naast zit die aanwijzingen kan geven. Het wil daarom nog weleens zo zijn dat bijvoorbeeld bijzondere verrichtingen verkeerd uitgevoerd worden wanneer men het rijbewijs al heeft. Hierbij kan er gedacht worden aan het file parkeren of het achteruit inparkeren. Er is daarom een handig hulpje hiervoor. Er kan een achteruitrijcamera worden bevestigd aan de auto waardoor de bestuurder precies kan zien wat er zich achter de auto afspeelt bij het achteruitrijden van de auto. Deze achteruitrijcamera is ook beschikbaar als achteruitrijcamera camper.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/