Skitz
Image default
Business

Het 7S model

Mc Kinsey was een man die in de wereld van de organisatiekunde bekend staat als de grote profeet. Hij heeft een management model bedacht waar iedereen met een HBO achtergrond of hoger wel eens van gehoord heeft. Het 7S model gaat over de opbouw van de organisatie, het laat de belangrijkste elementen van de organisatie zien en bied een mooi inzicht in de vitaliteit van de organisatie. Aan de hand van dit model kan een grondige analyse er op los gelaten worden die weer resulteert in mogelijke strategieën voor de toekomst. Vaak wordt dit gebruikt als een van de onderdelen van een marketingplan. In dit plan valt het dan weer vaak thuis onder de interne analyse. Het 7S model bestaat uit de volgende elementen:

Structuur: Hoe zit het met de opbouw van de organisatie? Welke bevoegdheden kennen bepaalde functies en hoe zijn deze functies weer verdeeld binnen de organisatie? Zit er een logische structuur in de hiërarchie of is het een chaotische janboel.

Strategie: welke rode draad loopt door de organisatie heen. Waar wil het bedrijf over 5 jaar staan en hoe kan dit doel bereikt worden?

Systemen: hoe verloopt de communicatie binnen de organisatie. Is het een bureaucratische instelling met veel lagen, of een organisatie met korte lijnen waar snel tussen geschakeld kan worden.

Stijl: Op welke manier word er door het management leiding gegeven. Is de organisatie een stalinistische dictatuur of eerder een democratie?

Vaardigheden of Skills: door welke vaardigheden kan het bedrijf zich onderscheiden van concurrerende partijen. Hoe val je op in de massa van concurrentie in de markt?

Personeel of Staf: een van de meest waardevolle stukken binnen een organisatie is het personeel. Zei moeten immers uiteindelijk het werk verzetten. Hoe ziet de ideale werknemer er uit. Hoe worden goede werknemers beloond en behouden?

Shared Values: in het Nederlands vertaald staat deze dimensie voor gedeelde waarden, kernwaarden, visie en bedrijfscultuur. Oftewel de basis van de organisatie en daarom staat deze ook centraal in het model.

Carrierepoort kan u meer informatie geven. Hiervoor kunt u terecht op de website van Carrierepoort: carrierepoort.nl

http://carrierepoort.nl/werkgever/portfolio/vitaliteit

Related Posts

Waarom toch een strafrechtadvocaat omgeving Arnhem inschakelen?

Vacatures in de hulp van mensen

Schade en letsel tijdens de jaarwisseling