Skitz
Image default
Business

Een sterke job met een goed salaris

De Panama papers zijn deze week uitgelekt en gefeliciteerd als jouw naam ook in de lijst voorkomt. Dat betekend dat je tot de rijkere der aarde wordt gerekend. De panama papers worden in de wandelgangen ook wel de nieuwe Quote 500 genoemd. Het grote verschil is dat bedrijven ook mee mogen doen in deze elitaire competitie. Als jij niet behandeld wil worden als een arbeider in Qatar dan heb ik hier een aantal salaris tips.

Timing is de sleutel tot succes. Ben jij bezig met een sollicitatie gesprek, wacht dan met aankaarten van het salaris tot je zeker weet dat jij de baan binnen hebt. Je wilt namelijk niet concurreren op prijs maar juist op kwaliteit. Daarnaast is het zo dat je ook niet over wil komen als een geldwolf die de baan alleen voor het geld wil doen.

Vergelijk jezelf met andere functies. Sommigen bedrijven of bedrijfstakken hebben een eigen cao. Zo is er de bouw cao waarin de alle arbeidsvoorwaarden vooraf zijn vastgelegd voor de volledige bedrijfstak. In een cao wordt veel met schalen gewerkt, van deze schalen kan niet worden afgeweken, wel op welke schaal jij op dat moment bevind. Heeft jouw bedrijf of bedrijfstak geen cao dan moet jij zelf je salaris regelen, kijk dan op een loonwijzer voor salarissen in vergelijkbare functies.

Onderhandelen is geven en nemen. Stel dus voor jezelf een bedrag vast wat jij wil verdienen en ga hier iets boven zitten. Vraag echter geen absurd hoge bedragen, maar zorg dat jij altijd goed kan beargumenteren wat je vraagt. Verder is het een goede zaak om je salaris op te leuken met secundaire arbeidsvoorwaarden als je vastloopt. Denk hierbij aan prestatiebonussen, een auto van de zaak of een opleiding. Educatie staat gelijk aan een hoger salaris in de toekomst en zorgt er voor dat je minder vervangbaar bent voor je toekomstige werkgever.

http://www.cbbs.nl/loonwijzer/

Related Posts

EKH.nl langs laten komen bij ons bedrijf

Een opslagruimte in Delft huren

Waarom jij een Ayahuasca ceremonie moet volgen!