Een kinderbed voor je kind

Skitz

Er zijn twee dingen waar je niet op mag besparen, en dat zijn schoenen en bedden, maar vooral ook kinderbedden. Het klinkt misschien aantrekkelijk om het goedkoopste bed en het goedkoopste matras bij de Ikea te halen, maar is dat wel goed voor jouw kind? Nachtrust is van levensbelang om als ouder de eerste paar jaren door te komen, daar is een kinderbed essentieel bij. Denk er maar eens over na, als je kind niet goed slaapt, doordat het kinderbed prut is, ga jij dan wél goed slapen? Nee, natuurlijk niet! Dat jengelende kreng houd je de hele nacht op omdat het niet lekker ligt, omdat het kinderbed slecht is. De volgende dag zijn jullie allebei spuug chagrijnig, en iedere dag en nacht begint de vicieuze cyclus opnieuw.

De essentie van een kinderbed

Een kinderbed moet je goed uitkiezen, en vooral niet te krenterig zijn! Een goed kinderbed zorgt ervoor dat jouw hummeltje een goede nachtrust heeft, wat ervoor zorgt dat jij een goede nachtrust krijgt, wat ervoor zorgt dat je een goede dagrust hebt. Denk even aan hoe irritant je kind overdag normaal is. Heb je het in je hoofd? Oke mooi. Denk nu eens aan hoe die irritatie exponentieel erger wordt naarmate de nachtrust slechter wordt. Bovendien heb je zelf ook een lagere tolerantie voor hoe irritant je kind is omdat jij zelf óók slecht geslapen hebt. Precies, nu zie je het ook. Je moet vooral niet bezuinigen op een kinderbed, wat dat betekent ook bezuinigen op jouw geluk als persoon.

Consequenties van een slecht kinderbed

Heb je al eens nagedacht over de toekomst? Hoe gaat jouw kind dan zijn, als hij of zij een slecht kinderbed heeft gehad en daardoor al jaren slecht slaapt? Ik kan in ieder geval al een goede voorspelling doen: de relatie tussen jou en je kind zullen er niet op vooruit gaan. Dat allemaal omdat je die paar centjes op een kinderbed wou besparen. Beschamend hoor. Neem het daarom maar van mij aan, in een kinderbed moet je goed investeren. Zorg ervoor dat hij lekker ligt, dan heb jij een lekker leven.