E-procurement: automatiseren van operationele inkoopprocessen

E-procurement is het automatiseren van operationele inkoopprocessen. Het is een onderdeel van purchase to pay. Ondanks dat het ontvangen en verzenden van e-facturen veel voordelen met zich meebrengt, zijn veel organisaties toch nog wat huiverig voor de overstap op e-invoicing. Vooral de aansluiting van klanten en leveranciers wordt als een groot obstakel gezien. Nergens voor nodig, zo blijkt uit de praktijk. Dankzij het Basware Commerce Network kunnen klanten en leveranciers hun facturen versturen in het formaat dat hen schikt en ontvangt u deze in het formaat waaraan u de voorkeur geeft. Een aansluitcampagne laten uitvoeren, waarmee uw klanten en leveranciers gewezen worden op de voordelen van e-invoicing, is vaak mogelijk.

Specialist benaderen voor oplossing voor e-invoicing

Twijfelt u over het overstappen op e-procurement of e-invoicing? Twijfel niet langer en stap zo snel mogelijk over! Wanneer u beslist om bijvoorbeeld over te stappen op het verzenden en ontvangen van e-facturen, dan is het verstandig om daarvoor een specialist op het gebied van purchase to pay te benaderen. Ook in Nederland vindt u een gespecialiseerd bedrijf dat diverse oplossingen ten aanzien van factuurverwerking, e-procurement, e-invoicing en gerelateerde financiële processen biedt. Het is goed om eens de diverse mogelijkheden te bespreken en te bekijken wat voordelig voor uw bedrijfssituatie is.

Purchase to pay voor kopende partij: combinatie van Invoice Automation en e-procurement

Invoice Automation wordt ook wel e-invoicing genoemd. Samen met e-procurement kunt u beschikken over purchase to pay. Door diverse onderdelen binnen het inkoopproces te automatiseren, zoals het verzenden en ontvangen van e-facturen, worden er minder kosten gemaakt en houdt u meer controle over het algehele proces. Dat is natuurlijk voordelig in vergelijking met concurrerende partijen. Een volledige automatisering is mogelijk vanaf de aankoop tot de betaling en biedt vele voordelen, zoals u ziet.

https://www.icreative.nl/