Douglas hout eenvoudig en snel online bestellen

Het is mogelijk om douglas hout eenvoudig en snel online te bestellen. Daarvoor gaat u naar een gespecialiseerde leverancier. Douglas hout heeft gunstige eigenschappen en is zeer breed toepasbaar. Deze houtsoort heeft van nature een hoge sterkte en duurzaamheid. Het is een naaldhoutsoort dat afkomstig is uit Noord- West Europa. Ondanks dat de houtsoort door de jaren heen steeds vaker wordt toegepast geniet het nog niet de bekendheid die andere houtsoorten als eiken, beuken of bijvoorbeeld vuren wel hebben. Dat is eigenlijk best gek, want de kans dat u als Nederlander wel eens langs een douglasspar gelopen bent is groot. De spar staat op een groot aantal plekken in het land en is goed te herkennen.

Douglas hout: steeds meer beschikbaar en multi-inzetbaar

Douglas hout wordt doorgaans binnenshuis gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn wandbekleding, lambrisering, vloeren en plafonds. De douglasspar is in de afgelopen decennia steeds meer aangeplant. Zo is deze in grote hoeveelheden aangeplant in grote bosgebieden van West Europa waaronder Duitsland en Frankrijk. Als gevolg hiervan groeit er alleen al in Frankrijk jaarlijks 1 miljoen kuub douglas aan. Staatsbosbeheer heeft zich al jaren tot doel gesteld om het gebruik van hout dat afkomstig is uit eigen land te doen toenemen.

Douglas hout: waar staat de hoogste douglasspar van Nederland?

Weet u waar u in Nederland de hoogste douglasspar kunt vinden? Neem eens een kijkje op het Koninklijke landgoed Het Loo in de buurt van Apeldoorn. Met een hoogte van ongeveer 50 meter is deze spar de hoogste boom van Nederland. Mensen die de boom willen bekijken hebben geluk: de spar is publiekelijk toegankelijk en kan dus worden bezocht. De boom heeft vermoedelijk een leeftijd van 140 jaar. De coördinaten van de boom zijn 52.232399, 5.940911. De boom is vrijwel niet te missen.