Dit is het grafmonument voor mijn moeder

In maart 2017 ben ik helaas mijn moeder verloren aan borstkanker. Ze kreeg borstkanker in 2013 en dat was een hele grote klap voor de familie. Wij dachten dat ze het niet lang zou overleven, omdat de kanker best ver was ingezaaid. Maar mijn moeder was een sterke vrouw, die gevochten heeft tot ze niet meer kon. Ze was geliefd door iedereen die haar kende. Helaas moesten we afscheid van deze sterke vrouw nemen. Ik wou heel graag iets bijzonders doen voor haar, omdat ze altijd mijn grote voorbeeld is geweest.

De zoektocht naar de perfecte grafsteen

Mijn vader, broer en ik zijn op het internet gaan kijken voor inspiratie voor het ontwerp van mijn moeders grafsteen. Helaas konden we niks bedenken of iets vinden wat we wouden. Mijn vader is gaan zoeken naar aanbieders die ons zo goed konden helpen met het ontwerp en de productie. We kwamen er paar tegen en zijn daar ook op bezoek geweest. Maar bij hun draaide het alleen om de verkoop van een grafsteen, helemaal niet over ons verhaal. Na meerdere aanbieders kwamen we bij de laatste, Artea grafmonumenten in Veenendaal. We werden netjes ontvangen door het personeel en begeleid naar een kamer waar we rustig konden praten met één van de medewerkers. We begonnen het gesprek met wat we zochten en moesten vertellen wat mijn moeders lievelingsdingen waren en wat we goed konden herinneren van onze moeder. Hij begon in de tussentijd een concept te tekenen om ideeën op te doen. Nadat we alles hadden verteld over mijn moeder liet hij ons de tekening zien. We stonden met z’n drieën met open monden te kijken. Het was de perfecte grafsteen voor mijn moeder!

De uitwerking

Wij drieën waren het allemaal eens. Artea grafmonumenten mocht de grafsteen maken voor onze moeder. We verlieten het filiaal met een gerust hart. Na een paar weken kwamen we aan op de begraafplaats waar we hadden afgesproken. We liepen naar de plek waar de grafsteen zou liggen. Ik liep hand in hand met mijn broer en vader en we waren heel nerveus om te zien wat het was geworden. Toen zagen we het eindresultaat en we werden meteen emotioneel. Het was precies zoals we hadden gedachten. Wij willen daarom Artea grafmonumenten erg bedanken wat ze voor ons en mijn moeder hebben betekent.