Skitz
Image default
Business

De qr code wordt weer populair

Je mocht het misschien niet in de gaten hebben gehad, maar de qr code komt weer terug. Niet zoals je hem kende, maar grote bedrijven in Nederland gaan hem weer gebruiken. Sterker nog ze gebruiken hem al enige tijd met succes in het buitenland. Bedrijven zoals PLUS, Schiphol, Apple en Ikea gebruiken de qr code printers volop.

Waar het fout ging met de qr code was het ondermaatse gebruik. De qr code werd simpelweg niet genoeg gebruikt door de Nederlandse consument. De boosdoener hiervan waren de apps die je verplicht moest installeren om de qr code te kunnen lezen. Daar is nu een camera-oplossing voor gekomen. Samsung en Apple hebben namelijk standaard een qr code scanner ingebracht in de standaard camera’s. Je hoeft geen apps meer te downloaden.

De manier hoe grote bedrijven zoals PLUS en Ikea de qr code willen inzetten is met behulp van betalen. Je kan op je mobiel je rekening verbinden en door een qr code te scannen iets betalen. Dit willen ze bij Ikea gaan toepassen, door producten te labelen met qr codes. Door deze qr codes te scannen en de voorwaarden te accepteren wordt het bedrag automatisch afgeschreven van je bankrekening. PLUS wil een spaarsysteem toepassen aan de hand van qr codes. Je kan qr codes op producten scannen nadat je ze hebt gekocht, en deze codes leveren dan spaar punten op. Deze worden automatisch gekoppeld aan het account op je mobiele telefoon.

In China zijn ze nog veel verder met de ontwikkeling van de qr codes. Je kan hier namelijk nog veel meer doen met qr codes. Het is zelfs in sommige restaurants al mogelijk om plaats te nemen aan een tafel, en via qr codes op de menukaart je eten te bestellen. Je kan inchecken door de code op je tafel te scannen, vervolgens het eten te scannen op de menukaart en zo weet het restaurant precies waar welk eten is besteld. Hier hoeven dus geen obers aan te pas te komen om je bestelling op te halen of om de rekening te betalen.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Related Posts

Mijn advies voor een fietsenmaker in Veenendaal

Op zoek naar een ICT bedrijf in Amersfoort?

Snel je onkruid verwijderen doe je zo!