Skitz
Image default
Business

De qr code vervangt de barcode

De qr code is weer aan de weg aan het timmeren. Tien jaar geleden deed deze tweedimensionale code een intocht in Nederland, maar door marketeers werd de rug al gauw toegekeerd. De qr code werd niet goed gebruikt en wat er overbleef was een vierkant plaatje met een aantal zwarte en witte blokjes. Toch doet de qr code het een stuk beter in Japan, waar de qr code oorspronkelijk ontworpen is voor het herkennen van auto-onderdelen, en China. De qr code heeft hier zelfs de plek van de barcode overgenomen op veel producten. In dit artikel lees je hoe de qr code in Japan wordt gebruikt en waarom dit zo veel makkelijker is.

Laten we voorop stellen dat in Nederland het gebruik van de qr code niet eens drastisch gedaald is. Zo’n 95% van de jongeren heeft een smartphone en 90% daarvan weet wat een qr code is en hoe je deze moet scannen. Het gebruik van de qr code door bedrijven en marketeers is echter drastisch afgenomen, waardoor de qr code veel vaker te zien is.

In Japan en China laten ze ons zien hoe divers de qr code kan worden ingezet en waarom de qr code daar wel gebruikt wordt door bijna iedereen met een smartphone. Het grote voordeel in China en Japan is het gebruik van de juiste software op de smartphone. De meeste smartphones in Nederland hebben een app nodig om de qr codes te scannen, in Japan en China zijn de meeste smartphones automatisch voorzien van een qr code scanner binnen de camera. Zo kan de mobiel automatisch codering controleren en is het installeren van een app dus niet meer nodig. Daarnaast wordt in Japan en China de qr code gebruikt om te betalen en af te rekenen. Er zijn geen barcode printers meer maar de qr code printer is het apparaat dat je moet hebben als producent. Alles wordt voor zien met een qr code omdat hier mee betaald wordt. Als je de qr code scant schrijft de app automatisch het bedrag van je bankrekening af. Je kan dus alles betalen met een code.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Related Posts

Verhuisbedrijf gezocht in Wageningen?

Uw waardevolle spullen in deze opslagruimte in Amsterdam

Website laten maken met winstgevende digitale marketing