Dankbaar werk bij de gemeente

Skitz

Iedereen heeft ooit wel eens hulp nodig, of het nou is bij een schoolopdracht, omdat je het even niet snapt, Je werk, omdat het voor jouzelf te veel is of bij een vriend, omdat je last hebt van die ene irritante collega. We zijn mensen het hoort erbij, we zijn namelijk niet perfect en dat is prima. Helaas hebben mensen ook hulp nodig bij hun leven te onderhouden, zo zijn ze niet in staat om dit zelf te doen. Een WMO consulent die ondersteund mensen in dit proces van hulp aanvragen bij de gemeente voor bijvoorbeeld een traplift of hulp bij het huishouden, er is altijd hulp nodig op dit vlak (WMO consulent vacatures).

Zoals eerder gezegd helpt een WMO consulent mensen die hulp nodig hebben van de gemeente, zo kijken ze of mensen die dit aanvragen hierop recht hebben en zo nodig regelt dat dit dan ook bij deze mensen komt. Een WMO consulent is net als een wijkagent, beide werken in wijken en zorgen voor de veiligheid van de mensen die daarin wonen. Het doel is om mensen zo zelfstandig als mogelijk te houden. Zo ga je als WMO consulent met mensen bezig zijn en kijken hoe mensen leven en ze zo de beste persoonlijke hulp te geven.

 

Werken bij de gemeente is mooi werk, er is een plaats voor iedereen en je bent vaak veel met mensen bezig om die te ondersteunen in hun leven. Zo doe je direct iets voor de maatschappij omdat je er in direct contact mee staat, dit zorgt vaak voor veel voldoening. Bij de gemeente is er altijd wel een mogelijk om door te groeien, dus je bent niet voor altijd bezig met dezelfde functie. Wat ik ook een voordeel vind van bij de gemeente werken is het feit dat dit vaak een diverse werkomgeving is, zo zijn er mensen van alle niveaus en leeftijden werkende daar, zo zijn er vrijwel altijd vacatures om te werken bij de gemeente.

https://professionalpartners.nl/