Skitz
Image default
Business

Boek drukken en kennis

Boek drukken is iets wat de wereld voor het goede heeft veranderd. Door boek drukken is het mogelijk geworden om informatie massaal te verspreiden. Voordat boek drukken mogelijk was waren boeken zeldzaam en alleen voor de rijken.

Voordat boekdrukken mogelijk werd moesten boeken met de hand geschreven worden. De kopieën van de boeken werden dan ook met de hand overschreven. Hierdoor zijn vele bekende werken verloren gegaan en we zijn veel informatie kwijt geraakt over vroeger. Als Pers Polis niet afgebrand en zijn bibliotheken verloren zouden we veel weten over de Perzische Rijk en of de hangende tuinen echt bestonden. Als Athene niet was afgebrand en de bibliotheken niet verloren zouden we Griekse vuur kunnen maken. Zo zijn er nog duizenden voorbeelden van kennis dat verloren is gegaan. Er waren te weinig kopieën van en die gingen vaak verloren.

Toen boeken drukken mogelijk werd verspreide kennis zich ook. Het was dan ook makkelijker om geschiedenis en kennis bij te houden. Van elke boek werden duizenden kopieën gedrukt en van sommige wel miljoenen. We hebben daarom veel kennis van vroeger sinds de tijd dat boek drukken mogelijk werd.

Tegenwoordig is boek drukken nog steeds belangrijk deel van onze samenleving. Alhoewel veel informatie ook opgeslagen is op computers en servers.

printenbind.nl/

boekprintshop.nl/

boekenbrochures.nl/

Related Posts

Efficiƫnter werken

Artea Grafmonumenten houdt uw geliefde dichtbij

Loodgietersbedrijf Leiderdorp