Skitz
Image default
Business

Betere branding met een animatie video

Betere branding met een animatie video

Het maakt niet uit hoe goed je product is, als niemand je kent, zul je niets verkopen. De concurrentie neemt toe, dus merkbekendheid wordt steeds belangrijker. Animatie video’s leveren hier een grote bijdrage aan. Donker Media helpt je op weg.

Hoe het niet moet

Je hebt het vast wel eens gezien op Facebook: dat bedrijven pakken een filmpje dat viral is gegaan, stansen er hun logo op en delen het vervolgens zelf. Leuk, snel en goedkoop. Maar zet je jezelf echt in de markt met een video die ook via allerlei andere kanalen verspreid wordt? Niet echt. Beter zorg je voor een animatie video die uniek is en perfect past bij je eigen bedrijf.

Wat zit er dan wél in een goede branding animatie?

Een goede branding animatie is helemaal afgestemd op je bedrijf. Dat begint bij een kleurkeuze die past bij je huisstijl en herkenbaar is. Bijvoorbeeld: KLM zal kiezen voor blauwtinten, en niet voor rood. Ook de stijl van je video moet matchen: je personages moeten representatief zijn voor jouw merkidentiteit. En ook de keuze tussen 2D, 3D of Whiteboard animation moet passend zijn bij wat je als bedrijf wilt uitstralen.

Stem je branding video ook af op je ideale klant. Grotere bedrijven gebruiken hiervoor een Klant Persona: een fictief persoon met de kenmerken van hun klant. Zo kun je uitgaan van Dave, een 46-jarige huisarts die dol is op voetbal. Of richt je je op Fatima, de 16-jarige scholier met een immigratie-achtergrond? Hoe specifieker je persona is, hoe gerichter je je branding video kunt maken.

Maak je video shareable

Natuurlijk wil je dat je video gedeeld wordt op social media. Zo bereik je immers de grootste toename in merkbekendheid. Kijk bijvoorbeeld eens op Youtube naar de safety instruction video’s van Air New Zealand. Deze worden miljoenen keren bekeken. Dat zijn echt niet alleen mensen die toevallig in het vliegtuig zitten.

Wees trouw aan jezelf

Er zijn dus veel zaken om rekening mee te houden. Maar wat je ook doet, zorg dat je trouw blijft aan jezelf. Een video die goed past bij je bedrijfscultuur, je missie en visie, draagt nog altijd het meeste bij aan je branding. Natuurlijk denken de vakmensen van Donker Media graag met je mee.

Related Posts

Snel je onkruid verwijderen doe je zo!

40 huwelijksjaren in een magazine met Jilster

Den Braber interieurbouw: interieurs en keukens