Artikel marketing is “repeating business”

Skitz

Binnen internet marketing is artikel marketing het onderdeel wat het vaakst terugkomt. Vrijwel dagelijks moet men artikelen plaatsen met behulp van artikel marketing om uw website(s) te promoten. Doel van artikel marketing is het verkrijgen van een hoge ranking binnen de zoek machines. Artikel marketing is misschien wel het meest intensieve onderdeel binnen internet marketing. Dagelijks artikel marketing is noodzakelijk wanneer u uw websites hoog wilt laten ranken in de zoek machines. Artikel marketing is een onderdeel van internet marketing (ook wel online marketing genoemd) en een zeer belangrijke ondersteuning om content te publiceren op relevante externe websites binnen relevante categorieën. Met de juiste artikel marketing tool kunnen de teksten worden voorzien van afbeelding en/of video´s en kunnen er links worden gelegd naar uw website(s). Wanneer dit gedoseerd gebeurt en de inhoud werkelijk relevant en telkens weer uniek is en ook nog in relevante categorieën geplaatst is, wordt dit gewaardeerd door de zoek machines met een steeds hogere ranking.

Juiste teksten voor artikel marketing

Voor de artikelen ten behoeve van artikel marketing gelden een aantal spelregels. Deze “spelregels” hebben vooral betrekking op de lengte, de relevantie (t.o.v. de website waarnaar het gericht is), de anker tekst, de titel en de headers. Tevens dient ieder artikel uniek te zijn. Zoek machines houden van content, vooral veel content. Een artikel voor artikel marketing moet op zijn minst 400 woorden bevatten, dit is eigenlijk de minimale lengte waaraan de teksten moeten voldoen. Indien u een website wilt promoten die over artikel marketing gaat, is het van belang dat het artikel ook werkelijk een heel duidelijke relatie met artikel marketing (en daardoor ook met internet marketing moet hebben) moet hebben. Wanneer de relevantie niet te vinden is, het artikel met betrekking tot artikel marketing gaat over koffieautomaten, zal de zoek machine dit “belonen” met een verlaging van de positie(s). Het is van belang dat er een gevarieerd anker tekst profiel ontstaat. Indien de belangrijkste zoek term van uw website die u wilt promoten “frankeermachine” is, moet het maximale percentage van deze anker tekst over de gehele linie van gepubliceerde artikelen niet meer dan 5% bedragen. Variatie met het woord frankeermachine als anker tekst is zeer belangrijk, bijvoorbeeld “frankeermachine kopen”, “frankeermachine leveranciers”, enz. als anker tekst is belangrijk.

Artikel marketing wat ook niet vergeten mag worden

Het is niet onbelangrijk om in de titel van uw artikel de belangrijkste zoek term (dus de primaire anker tekst in uw artikelen) van de te promoten website in de titel te plaatsen. Wanneer u gebruikt maakt van een goede marketing tool, heeft u de mogelijkheid headers te plaatsten. Header 2 en header 3 kunt u aanleggen. Ook hier geldt dat het goed is wanneer deze zoek term in de header geplaatst is. Zoek machines belonen het ook wanneer de laatste zin van het gepubliceerde artikel de zoek term ook nog eens bevat. Dus een artikel over artikel marketing moet eigenlijk de zoek term artikel marketing bevatten. Zeker wanneer deze artikelen (en de onderliggende externe website) een sterke autoriteit en vertrouwen (“trust”) heeft, wordt dit weer extra gewaardeerd.